Tjaaa

Nu har jag hunnit med en hel del tävlingar.

Först var jag i Finspång och körde en lagtävling tillsammans med min klubbkompis Jonas Gustafsson. Vårt mål var att ta en pallplats, som vi tillslut lyckades med. Vi körde in på en andraplats som vi var riktigt nöjda med då vi inte riktigt nådde segrarna i form av Hampus Falk & Anton Sandstet.

Sen körde jag smålandscupen i Norrahammar, jag startade i första led tillsammans med 3 andra förare. Jag kom iväg som tvåa och låg bakom efter en stund tog jag mig om och fick kämpa hårt i början då en duktig crossåkare Robin Ember var med men jag kännde mig stark och kunde tillslut vinna med 5 minuter cirka. Tillslut blev det en klar seger men var ändå ett tuft race på nästan 2 timmar.

Dagen efter var jag med på en hemmatävling i motocross. Kroppen var lite seg på träningen men kom igång mer och mer i heaten.

Heat 1 fick en sådär start runt 10, började köra upp mig men sen kom jag in i dåligt flyt men kom igång på slutet och kunde avvancera upp till en tredjeplats. Inte helt nöjd med körningen.
Laddade om till heat 2 med att kolla lite på banan där jag var missnöjd med körningen.

Fick en bra start men i andra kurvan kroka jag ihop med en annan förare men klara mig utan vurpa men kännde mig laddade ock kroppen var pigg.
Jag började köra upp mig och på slutet gick det riktigt bra och jag slutade tvåa i heatet precis bakom ledaren och vinnaren för dagen. Jag slutade på en andrplats.

I torsdags var jag i Linköping och körde den årliga Jordsprätteträffen som går inne på Motorstadion i Linköping. Riktigt häftig tävling med mycket folk och toppen väder. Mitt mål innan tävlingen var att vinna, första provet gick helt okey men på andra sträckan klanta jag till mig och tappade värdefull tid. Blev på dåligt humör när jag blev besviken på mig själv. Jag slutade på en tredjeplats som är väll ändå bra men besviken på ett sätt.

I helgen har jag tränat lördag-söndag och jag känner mig i bra slag nu. Denna vecka tänkte jag köra lite mer fysträning och låta hojen vila.

Ha de bra alla :)

//Kalle
Tjabba !!

Här är två filmklipp från träningen i spanien.
Allt funkar riktigt bra, idag har vi varit på santa coloma mx track, har regnat lite idag men hoppas det blir bättre imöra.

http://www.youtube.com/watch?v=y4gWE0Cx5zk&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=VPnIk_yxUSU&feature=youtu.be

 
TREA ! SM ÖSTERSUND

Nu är första sm deltävlingen för året avklarad och jag körde in på en tredjeplats i klassen som jag är mycket nöjd med.
Innan start var jag riktigt nervös och spännd hur långt min fart skulle räcka.

Tävlingen skulle bli lång då vi skulle avverka 18 specialprov under dagen och jag startade lite långsamnt men jobbade mig in i tävlingen allt eftersom.
Mitt mål innan tävlingen var att bli topp 5 men gärna pallen. Men eftersom jag har svårt för snöspår och varit skadad så länge så är jag supernöjd. 
Nu är det bara att träna på och vänta till barmarkssäsongen börjar och vara på topp till nästa sm .

Ha de gott alla !!
//Kalle
Vintercupen gick inte som väntat & ingen Snöserie!

I Falköping gick allt annat än bra, jag startade med ett hyfsat första prov men sen slog jag ikull på andra provet och slog i handen lite grann.
Kännde mig slö och orkeslös i kroppen så blev inget vidare för min del. Tråkigt då ja hade tänkt kört snöserien på söndagen.

Efter tävlingen åkte vi till Askersund för att övernatta där och ladda inför söndagens tävling.
På kvällen va jag varm och hoppades på att det skulle ordna sig till söndagen men på morgonen va det inte bättre så vi fick kasta in handduken och åka hem.
Inget vidare men bara att bryta ihop och komma igen till SM i Östersund om 2 veckor.
Imorgon är det vintercupen i Falköping, ni kan följa tävlingen live på länken nedan.
http://live.emx-timing.se/

START 13:30


Nu har sidan blivit fin med härliga orangea färger!

Början på veckan har jag kört lite mer på min 250 EXC-F modell och fått lite mer tid i sadlen, känslan kommer tillbaka mer o mer och jag tycker det känns fantastiskt kul att jag är på gång igen.

Till helgen ska jag köra Vintercupen i Falköping & sedan Snöserien på söndagen i Örebro.

//KS
Vintercupen Tidaholm

I lördags blev det en fjärdeplats i vintercupen, började lite stelt men jobbade mig in i tävlingen väldigt bra och är ganska nöjd.
Nu är det bara att ladda om till nästa tävling i Falköping till på lördag.

Full gas framåt


Fint repotage i Nyheterna !

http://www.nyheterna.net/SPORTEN/Kalle-Svensson-tillbaka-efter-den-otaecka-vurpan

Finns med på Tibros hemsida.

http://www.tibromk-enduro.nu/


Årets första tävling och riktiga comebacken gick perfekt!!

I lördags var jag i Vrigstad och körde första deltävlingen i Smålandscupen.
Det var fina förhållanden med -6 och snöfria spår och jag startade i andra led.

Taktiken var att ladda på från början och jag gick ut hårt och avvancerade upp min till ledningen under första varvet sen hittade jag ett
lagom tempo som jag höll tävlingen igenom.

Segermarginalen blev drygt tre minuter.

Härnäst blir det träningsläger med landslagstränaren och sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson.
Vi kommer ha skidläger tillsammans hela landslagsgruppen i Skövde (fredag-söndag), men vi kommer också passa på att köra Vintercupens deltävling i Tidaholm.

//Kalle


 
Nu är det snart ett nytt år och nya möjligheter !

Då vill jag passa på att önska alla ett Gott Nytt År och en trevlig kväll.

Det börjar även att ordna upp sig hur 2013års tävlingssäsong kommer att se ut för mig, men mer info kommer i Januari.

GOTT NYTT ÅR :) !!
Trea i Vreksta Racet !

I lördags var vi och körde ännu en lagtävling, jag körde tillsammans med två väldigt duktiga ungdomsförare från klubben.
Tävlingen startade med gemensam start och flygande byten. Vi bestämde oss för att köra två varv i sträck. Varvet tog cirka 13 minuter så varje pass blev 26 minuter så det var ganska så lagom då tävlingen skulle vara nästan 5 timmar!

Vi körde på starkt och var uppe på en andraplats och drygt minuten upp till ledningen, men efter lite misstag ramlade vi ner till tredjeplatsen som vi slutligen hamnade på.
Tycker att vi får vara nöjda med vår prestation.

Jag satte dagens snabbaste varv och jag börjar verkligen komma tillbaka på allvar och handen fungerar bra och musklerna är på G i armen.
Nu kör jag på med så mycket hojjåkning som bara går och även en hel del cykling.
Ska försöka att köra ännu en tävling framöver.

Ha det bra alla //Kalle
Tävling i Hallsberg!!

Ihelgen var jag i Hallsberg för att köra en lagtävling tillsammans med min klubbkompis Philip Westman.
Tävlingen var över tre timmar och transpondern som är monterad på motorcyklen fungerade som stafettpinne.

Starten var gemensam och alla förare startade på ett gevärsskott, Philip tog starten i vårt lag och kom iväg som 15 men vid varvningen när det var min tur så hade han avancerat upp i fältet och vi låg runt 10,a.
Jag körde på och försökte hitta ett fint flyt, körde upp mig några placeringar och gillade banan även att det var riktigt blött och halt.
Efter en bit in i loppet hade vi kört upp oss till en 5,e plats !  

Den sista delen av tävlingen tog vi in på paret innan men räckte inte riktigt fram, men 5,a är kanonbra.
Jag är superglad över att kunna få vara med och tävla igen, så till nästa helg är det mycket möjligt att det blir en tävling i Vissefjärda.

Men början på veckan blir det först fysträning och ett par motorcykelpass.

Ha det bra alla //Kalle


Klicka på länken så kan ni se film från dagens träning !

http://www.youtube.com/watch?v=0LizF4VzPEc


Ränneslättsloppet 2012 !!

I helgen var jag på plats i Eksjö för att kolla på årets lopp, jag kan tyvär inte vara med och köra riktigt ännu då jag inte fått tillbaka så pass mycket styrka i armen. 

Banan var riktigt torr och fin,hade passat mig perfekt så det känndes jobbigt att behöva stå bredvid, men jag känner att det börjar dra ihop sig mer & mer.
Jag fortsätter att träna hårt för att komma tillbaka på allvar.

//Kalle


I sommar har jag gått med gips men nu är det borta, UNDERBART !!

För snart två veckor sedan var jag och tog bort mitt gips & stift vid Linköpings Universitetssjukhs.
Båtbenet, handleden och dom 2 benen i handen som gick av vid kraschen röntgades och det hade läkt ihop fint, så jag fick göra en liten mindre operation och dra ur de sex stiften som hållt allt på plats.
Jag har inte fått tillbaka känslen helt i tummen och 2 fingrar men det kommer tillbaka så småningom när nerverna börjar hitta varandra.

Eftersom jag skadade handleden så svårt var dom tvugna att steloperera den och det kommer begränsa min rörlighet i framtiden men nu är det bara träning som gäller för att få upp så mycket rörlighet som möjligt.
Det har varit min första rejäla skada under alla mina år som motorcykelförare, Vi som utövar denna sport vet om farorna och att dom kan dyka upp även att vi försöker skydda oss med skydd och att vara vältränade och förberedda,men tyvär finns skador i alla sporter.

För mig har det varit väldigt jobbigt psykist stundtals, från att tänka på min sport 24/7 och träna, fixa med motorcyklarna, resa till tävlingar planera så allt funkar m.m till att inte kunna göra något alls har varit en väldigt stor omställning.
Men nu börjar det ljusna lite i tunneln och jag kunnde rulla runt lite på asfalten ihelgen. Det är otroligt hur en maskin med två hjul kan göra än så glad !!

På Onsdag åker jag tillbaka till sjukhuset för lite rehabilitering och se om jag gjort framsteg enligt planerna.
Är riktigt sugen på att få börja köra motorcykel igen.

//Kalle  
Träna på !!

Nu är det snart midsommarfirande runt om i landet och underbart väder, för min del nu när situationen är som den är blir det att åka och hälsa på lite kompisar uppe i Örebro trakterna över midsommarhelgen som ska bli riktigt skojj.

Det har självklart blivit ett annorlunda liv för mig från att allt går i tusen blås till relativt lugnt. Men jag är verkligen glad att jag kan fysträna och jag har börjat cykla mycket, "så ser ni en stolle på trampcykel med gips så är det jag" 

Det börjar snart vända!!
Snart har jag haft gipset halva tiden sen är det bara räkna ner ock hoppas hand och armen hinner bli iordning till sveriges vm tävling i augusti, för konditionen ska det inte hänga på iaf :)

GLAD MIDSOMMAR
ÖNSKAR JAG ER KAMRATER !!!  
15 Juni

Träningspremiär, yehaaa

För en stund sen började jag ta promenader för att känna hur kroppen reagerade. Jag fick huvudvärk i början på grund av min smäll i huvudet jag fick vid olyckan, men nu har jag gjort mitt första träningspass på cykel och det var riktigt skönt att få svetta ur kroppen ordentligt.

Problemet jag har just nu är att en nerv i handen blivit skadad så det känns som handen sover ock ger stötar så jag har svårt att vara still. Men riktigt glad över att jag kan börja träna på nu igen.

//VI ses


Återbesök på Sjukhuset !

Hej på er, i tisdags var jag vid Linköpings Univercitetsjukhus för återbesök.
Jag fick ta av det enormnt stora gipset och ta bort stygnen för att sedan sätta dit ett litet lättare gips, gipset går från armbågen till knogarna nu, så att jag kan träna upp fingrarna helt.

Nästa besök ska jag göra den 10 Juli, då får jag mitt sista gips som kommer att vara halva armen fram till knogarna som innan men då kommer vi släppa fram tummen mer så jag får börja träna den.
Tunga dagar i mitt liv.

Under torsdagen skadade jag mig under ett träningspass på vimmerby crossbana.
Jag vet egentligen inte vad som hänt då jag slog i huvudet ordentligt och tappade minnet ock fick en rejäl hjärnskakning.
Även vänster arm och ryggen fick sig en känga. Jag har troligtvis landat baklänges på rygg ock bakhuvudet sedan gjort en bakåtvolt. Ryggen var endast blåslagen med blåmärken men armen hade fått sig en rejäl smäll. Båtbenet är av likaså två ben i handen något är krossat handleden låg en bit från armen och ledband & liggament är skadade. Väldigt fula brott sa läkaren.

Huvudet.
Jag minns inte mycket från torsdagen fram till fredag eftermiddag efter operationen, under operationen så fick dom lägga ben o dylikt tillrätta och även slå in stift i armen så att allt ska ligga rätt ock få en fin läkning. 

Såhär efter är jag väldigt glad att det gick så bra som det ändån gjort. Blir tunga dagar nu när allt blir så annorlunda. men den 10 Juni ska jag få ett nytt gips, gipset jag har idag är jätte stort ock väger 1,5 kg. Men när jag får klartecken att huvudet är ok igen så ska jag börja träna kondition och andra övningar som jag kan.

Målet är att jag ska vara tillbaka den 25 Augusti till Karlsborgs VM tävling :)
ska göra allt som är möjligt för att lyckas med det. lite tur i oturen är att det är lite lugnare nu på sommaren.

//Kalle
VM Spanien !!

I helgen korde jag tavling har i spanien och det gick valdigt tungt. pa lordagen gjorde jag en ordentlig vurpa och slog framlanges utfor en backe pa extremen och slutade pa 14,e plats. hade gjort bra tider pa vissa prov. var laddad till sondagen!!

Under sondagen korde jag bra och lag 6,a 7,a men pa extremen fick jag tekniska problem och fick utga. mycket trakigt men sa ar det med racing. Det var valdigt blott och besvarlig under helgen men jag tyckte stundtals att akningen gick bra.

Nu ar vi framme i portugal for en ny vm helg och bara ta nya tag!

//Kalle


Hej alla där hemma, nu har vi varit ett par dagar här i Spanien och gått proven två ggr styck det är väldigt snabbt med gräsunderlag, till helgen ska det bli regn men hur mycket återstår att se. Är det tort kommer det gå snabbt kommer regnet blir det riktigt halt. Allt känns fint och imorgon ska jag testa hojjen lite !! På fredag kväll börjar supertestet som är rätt kort. Ha de gott i vårvärmen // Kalle


SM premiären avklarad med Seger !!

Ihelgen gick första sm deltävlingen på hemmaplan i Vimmerby.
Jag startade lite för brutalt och gjorde mycket vurpor dom två första sträckorna ock låg på en 6 plats. men sträcka 3-4-5-6 vann jag och gick upp i ledningen och körningen började fungera riktigt bra.
Det blev en väldigt lång och tuff tävling då banan blev ganska sönderkörd med mycket sten och rötter. Men jag orkade bra och hojjen gick som en klocka.
Nu leder jag min sm klass och nästa deltävling är den 19 Maj i Enköping då det blir lite av mitt favoritunderlag så den tävlingen ser jag verkligen fram imot.

Tack alla som hejjat i skogen & depån verkligen skit kul.
Vill även tacka Jonas på Bloms MX Honda Michelin servicepersonal och alla sponsorer.

Nu gäller det att träna hårt inför vm i Spanien 4-5 Maj.

Vi ses //Kalle #3  


Sverige !!

Nu är jag hemma i sverige igen, resan gick bra hem utan problem.
Som ni vet så slutade jag 8-7,a i Argentina. Så jag känner mig jätte nöjd med denna start på säsongen.
Härnäst är det SM premär nästa söndag den 15,e i Vimmerby. Det brukar tyvär aldrig gå bra för mig på hemmaplan men jag ska försöka vända den trenden nu.

Jag vill passa på att tacka mina underbara sponsorer som tror på mig och gör detta möjligt och tillsammans ska vi ta oss framåt mot toppen. Ni ser alla under Sponsorfliken. kolla in där och se vilka företag som är bäst :)

Ha de gott och hoppas vårvädret kommer snart
Vänliga Hälsningar Kalle  


37 Grader och långkalsonger !!

Dag 1 blev jag 8,a och nu dag 2 blev jag 7,a. här i Argentina.
Helt klart nöjd.
Längre rapport kommer

//Kalle
Fredag kväll Supertest !!

ikväll körde vi supertestet, gjorde en sådär tid men 1 sekund till4,a fyra sekunder till 1,a .
Detta är mest en rolig grejj för publiken men imorgon gäller det :)
var 36 grader idag och ska bli varmnt imorgon igen .

Håll tummarna imorgon

Natti natti

//Kalle


29 Mars, VM deltävling 2.

Imorgon börjar andra vm tävlingen här i Argentina. Runt 20:00 lokal tid (Sverige 01:00) börjar supertestet som ligger precis intill padocken, dom har byggt upp lite hopp och världens största däck jag sett lite stockar och så.
En stor läcktare på långsidan och väldigt bra belysning så det kan bli en trevlig tillställning,

Jag har gått proven bra och ska bara kolla lite smått imorgon på vissa partier. vi ska också anmäla och besiktiga hojjarna och ställa in i parc ferme.
Varvet kommer börja med att vi åker 2 mil ut från stan där vi kommer köra 3-4 varv runt som i en velodrom, för senare transport på kvällen in mot stan igen för däckbyte m.m. Kommer bli tuft med värmen då det var 40 grader igår.

Skriver några rader efter supertestet imorgon kväll

//Kalle

 


Argentina 28 Mars !

Igår kom vi fram till Argentina, vägen hit från Chile var inte direkt motorväg , gick mycket i bergen. Franco teamchefen körde bilen och min bilkörning vid 18 års ålder skulle jämnföras som väldigt lugn mot hans haha ..
Vi har kollat endurp crossen & extremprovet och min första magkänsla var att jag gillar dom ganska bra, lite mer grus mot förra helgens stenhårda prov. Det är också väldigt varmnt här, varmare än chile.
Imorgon ska vi testa hojjarna och gå prov. Sen på fredag är det supertest.

Hörs sen ciao :)  


Såg i VM tabellen att jag låg 8,a.
Även att söndagens placering inte blev så värst.

//Kalle
Day 2 Enduro VM + Jordbävning!!

Idag var inte min dag direkt, dagen startade med vurpor och jag tappade tid och fick egentligen aldrig till det så blev i en ond cirkel.
Blev 11 och fick lite poäng iaf som är bra för hela säsongen. Jag får glädjas åt 6 platsen och försöka ta med mig det bra.
Ska göra lite justeringar till nästa helg i Argentina och ladda om ordentligt och göra mitt bästa.
Idag känns det som man blivit överkörd av ett tåg..

När jag gick till hotellet igår efter tävlingen började det skaka i marken och bilar började gunga elledningarna vajjade och folket blev panikslagna och barnen började gråta.
Helt obeskrivlig känsla var 8 av 10 på risterskalan.. började tänka på tahiland och tänkte för mig själv ja vill inte dö nu.. haha.

Nu blir det frukost och senare iväg mot Argentina

Vänliga Hälsningar Kalle


Day 1 Enduro VM

Idag har jag kört den första dagen här i chiles vm premiär och jag slutade 6,a som jag verkligen är supernöjd med och riktigt bra start på säsongen.
Dagen blev lång med 7,5 timme, det var fina transporter men enduroprovet var katastrof då det var som ett lotteri hur man startade, varv 2 & 3 på enduroprovet fick jag stanna och vänta pga förare som inte kom upp för backarna och det damma så ini helvete så det fanns inga altenativ, bara att vänta. men tills imorgon har dom tagit bort dom 2 värsta backarna så hoppas det blir fint till imorgon, jag känner mig ganska fräsch i kroppen, det känns givetvis att man suttit över 7 timmar på hojjen i denna värme. har försökt att äta o dricka mycket nu ikväll så jag är taggad tills imorgon och kan göra ett bra resultat.

Jag trivs fantastiskt bra på min hojj och teamet är riktigt bra och dom var riktigt nöjda och glada över min placering.
Så imorgon är det nya tag och hoppas på en fin dag.

Hörs imorgon //Karli


Läggdags Fredag käll 23 Mars !!

Ikväll har vi kört supertestet här i Chile, det var full proppat med folk, massa som kommer fram och vill ta kort , barn vuxna tjejer finns inga gränser, riktigt coolt.
När vi startade 20:00 lokal tid så var det ganska mörkt och man såg inte jätte bra, men jag fick 12 tiden , endast 5 sekunder up till 1,a. Teamchefen och mekanikerna var nöjda så det var en bra start.
Supertestet är bara en start och en rolig grejj för publiken och tiden räknas med i morgondagens tävling så det är imorgon det verkligen gäller och jag ser verkligen fram imot morgondagen då det ska bli riktigt skojj.

//Kalle
Hej alla där hemma !! (22 Mars)

Nu har jag gått Enduroprovet 2 ggr Crossen 3 ggr Extremen en gång. Kommer att gå Enduron imorgon fredag en gång till och extremen. Sedan på kvällen ska ja kolla supertestet som går på fredag kväll.
Enduron & Crosstestet tar ca 2 - 2,5 timme att gå och det är upp &  ner väldigt mycket så det blir en himla massa gående, men snart är det dags för race.. har testat hojjen idag på träningsbanan och det gick fint. Så ikväll blir det att ta det lite lugnt äta och vila som gäller. Imorgon är det anmälan och besiktning sen på kvällen drar det igång.

Ska bli riktigt kul att det snart startar, även fast det börjar bli nervöst och så, men ska göra mitt bästa och hoppas det kan gå fint.

Endurotestet är väldigt tekniskt med mycket backar och oftast ett spår att åka i. Det ska ta ca 10 min.

Crosstestet går på ett stenhård gärde nästintil inget gräs och upp i en rejäl kulle. Väldigt brett och snabbt.

Extremen går på en crossbana med inslag med stockar stenar en brant uppförsbacke och en vattengrav. Tar ca 5 min. men var prat om att det skulle kortas ner. 

Ha det gott alla så ska ja skriva en liten updatering imorgon kväll/Natt i sverige efter supertestet.

Vänliga hälsningar Kalle Karli Svensson 


Framme i Chile 19 Mars !!

Idag på morgonen landade vi på Santiagos flygplats, sedan fixade vi hyrbilen för att åka till Hondaförsäljaren som ska frakta sakerna.
Sen åkte vi och fixade lite för att sedan ta in på ett hotell här. Imorgon efter frukost åker vi mot Talca där tävlingen kommer att gå.
Vi har cirka 3 timmar till Talca så det är rätt lagom.

Höjdpunkten idag var när teamchefen Franco Mayer skulle parkera mellan två bilar och körde imot ena bilen så stötfångaren hoppa av..... 

//KS


Imorgon åker jag mot VM, med en tung vecka i ryggsäcken..

Jaa, veckan som gått har varit lite tjurig med feber halsont & snorig.
Har försökt att hålla mig lugnt men nästan omöjligt ibland när man börjar klättra på väggarna... men har ingen feber nu bara ont i halsen och igentäppt men hoppas allt släpper när jag kommer fram till Chile då vädret ska vara väldigt varmnt. (runt 30.)
Jag har tränat bra hela vintern så denna vecka ska inte ha någon betydelse, så jag ser verkligen fram imot att det snart är dags.

Tar tåg från Nässjö --> Köpenhamn --> Madrid --> Santiago de  Chile !!
Hemma i Sverige och snart avresa mot SydAmerica !!

Nu är jag hemkommen från några väldigt lyckade träningsveckor i Italien, Jag tillsammans med en kompis körde hem bussen och vi var hemma i torsdagskväll sent.
Under fredagen var det en heldag med att packa ur allt ur bussen tvätta mc kläder & buss och göra allt iordning.

Lördagen var jag i Målilla för att träna på deras crossbana som just premiäröppnade denna dag. Var 75 betalande på banan så det var fullt med folk och riktigt kul.
Sedan åter hem för att tvätta och fixa allt för på söndagen skulle jag köra en tävling utanför vimmerby som två grabbar hade annordnat som träningstävling.

På lördagskvällen var det årsmöte och prisutdelning med Vimmerby MS, Jag fick två preiser. Årets Bragd för att vi tog en andraplats under sidays (Lag VM) och att jag alltid håller mig i topp i sm. Så löd motiveringen. Kul.
Andra priset var att jag var en av dem som kört mest tävlingar i klubben.

På söndagen körde jag tävlingen i Grinderum, var svenskenduro med mycket sten och kärr som det var möjligt att köra fast i.
Detta är inte min favorit direkt men när tävlingen var färdigkörd så var jag positivt överaskad hur kul det egentligen var. Det flöt på riktigt bra med allt ,fjädringen funkade kanon över stenen och jag tror nu när jag gått över till fyrtaktaren så går det mycket lugnare fram över stenen och jag känner mig trygg i åkningen! En fråga jag brukar ställa mig innan jag somnar är om det är jag som blivit lugnare eller om min nya 250 Honda är så bra !!?

Tack Albin & Herman för tävlingen otroligt kul.

Nu i veckan blir det träning sen på söndag flyger jag till Sydamerica för Chile & Argentinas VM tävlingar.

Ha det bra alla i det fina vädret :)

//Kalle 
Nu är snart en vecka till avklarad !!

Veckan startade med att under måndagen var jag och tränade på ett ställe tillsammans med Simone Albergoni, Det var ett väldigt stort fält liknande som ett gräsgärde fast hårt med grus. Gick helt klart bra och var roligt och jag fick även testa det nya Leo Vince systemet som fabriken tillverkat.

Tisdagen var jag tillsammans med ett gäng italienska juniorer och körde på en endurobana nära en flodbädd, körde på och tränade men känndes inte helt 100 men bra träning.. Som Fjöke sa, tråkig träning rolig tävling!!

Onsdag var jag på Codongos mx bana, denna dag var det inte så extremnt mycket förare så det var bra. Testade den nya dynan som ska andvändas med vit överdrag inte helt praktiskt men himla snyggt !!:)

Torsdag var jag utanför Brsca på en mx bana men precis som ett vm prov kan se ut med mycket backar och hårt i marken & rullsten. Tullio Pellergrineli var med och vi justera lite på fjädringen.

Fredag har jag testat nya racebiken som jag ska andvända på vm tävlingarna, testade lite lätt på Hondas egna crossbana som dom håller på att bygga där det också ska bli enduroprov & extremprov.
Känner mig nöjd med veckan såhär långt och imorgon ska ja åka till Albergoni och träna på hans extremprov. extrem är väll just det jag inte har tränat så mycket så ser verkligen fram imot morgondagen!!

Vänliga Hälsningar från Italien  
Ciao !!

I lördags var vi på en stor crossbana och tränade med strålande väder , vi var hela dagen på banan men körde mycket för att bygga upp timmar på hojjen nu när jag skjusterat in fjädring med mer. Idag söndag har vi haft vilodag efter 5 dagar på hojjen. Har tvättat buss och motorcyklen och servat upp allt så imorgon är det ny vecka och nya möjligheter.

Imorgon uppstigning 07:00 sen ner till Honda ock vidare ut på banan. På tisdag åker Fjöke hem och även Peter & Oskar, så då blir jag själv här nere tills onsdag då Anders kommer ner.
Så i veckan blir det mycket körning och vädret ska hålla i sig.
Fick reda på att jag har fått nummer 89 i VM  som jag önskat så det är extra kul.

Ha de gott // Kalle
24/2 Rapport Italien.

Nu har vi tränat i tre dagar, dag två var vi på ett endurospår som var väldigt blandat, med lite halt, snabbt med rullsten i en flodbädd. Testade lite olika saker. Dag tre var vi på en naturskön crossbana 3 mil utanför Brescha. Kuperat med mycket branta backar. Testade styre o fjädring. Mycket tidtagning så man var rätt trött framåt kvällen, idag fredag ska vi åka på ett ställe i Bergamo. Sen Lördag blir det crossbana igen :)

Igår åkte Berg hem och idag åkte även Blom & Frodig hem. Så nu är jag och Jonas A själva.
Ut på banan nu, full muff !!

//KS


Framme i Italien !!

Nu är vi i Italien och har avverkat första träningsdagen, vi körde på en crossbana utanför piacenza.
En vild gisning var att det var cirka 100 åkare på banan,helt otroligt. vädret var ca 10 grader och solsken.

Imorgon ska vi ha fjädringstest på ett endurospår en bit utanför Piacenza.
//Kalle


Hej alla där ute :)

I lördags var jag i Tidaholm för 5,e deltävlingen i Vintercupen.
Det gick bra igen och jag slutade som segrare. Det var också min sista tävling i cupen när endast en deltävling återstår, men vad jag har förståt så har jag vunnit cupen då man får räkna bort en deltävling. Om det nu är så så är det ju jätte roligt.

Nu på söndag åker jag ner till Italien för att testa vm hojjen som teamet har gjort iordning där nere. Det ska bli fantastiskt kul att få testa den fullkitade Hondan som jag ska köra i vm, vi ska först onsdag - fredag konsentrera oss på att testa ut fjärdring.  

Hör av mig när jag kommit fram till Italien, vi kommer att hålla till runt Piancenza där teamet har sin verkstad och shop.

//Kalle
Lite nya bilder finns under media!!http://www.enduro-abc.com/index.php?model=news&action=view_object&object_id=346

Här är en länk med dem olika VM teamen & förarna.En länk på filmen från Vintercupen i Töreboda !!
Jag är 1:03 in i filmen.

http://www.youtube.com/watch?v=5_YTqvjC6F4
Funkar inte länken så gå in i Gästboken där funkar den.

MVH KalleUnder vintern har det tränats för fullt, nedan har ni en bild från förra torsdagen när vi hade backträning vid Vimmerbys orienteringsklubb upp & ner i slalombacken.
En hel del skidåkning har det med blivit dom sista veckorna. Bland annat i Södra vi,Kristdala & Storebro.

Till helgen blir det tävling i Tidaholm då deltävling 5 i vintercupen går av stapeln.
Jag har ledningen i cupen så skulle vara roligt att försöka sig på en vinnst.

Jag skulle egentligen åkt iväg söderut tidigare, men eftersom det är minusgrader i stora delar av europa har det blivit problem.
Men efter helgen ska vi försöka komma på någon bra lösning till barmarksträning.

--> Jag i RÖTT (Honda Rött !!!)
I

//Kalle Svensson #3


Seger i Vintercupen och nästan så man fick köldslag ...

Idag var vi iväg till Töreboda för fjärde deltävlingen och det var otroligt kallt. När vi startade var det -15
Jag startade först och efter mig startade Fredrik Georgsson Tibro MK, jag låg på rätt bra första varvet och tog ledningen, ledde tävlingen igenom.
Inför sista varvet låg jag först framför Andreas Linusson, satsade hårt sista varvet och gjorde mitt snabbaste varv och tävlingens bästa.

Segrade med 35 sekunder före Linusson.
Ingen vurpa och Hondan gick som en klocka åter igen. Trivs otroligt bra på hojjen och tillsammans med Jonas Blom har vi fått till fjädringen väldigt bra och det är upp till mig att hålla ner.

Banan var snabb men väldigt mycket svängar och väldigt likt på många ställen, så kom aldrig riktigt in med körningen helt 100. men räckte till vinnst och är ju det som gäller. 


Håll ut i kylan //KS


Seger även i Tibro!!

I lördags var jag och körde 3,e deltävlingen i Vintercupen.
Banan var fantastiskt fin med nyslätad på vissa ställen. Vi skulle köra sex varv, varvet tog cirka 11 minuter.Mina varvtider var väldigt jämna: 11:03 11:00 11:05 11:00 10:52 11:00. Jag vann med 30 sekunder.

Känns roligt med en vinst och att träningen börjar ge resultat och det stärker självförtroendet att jag kan och att det finns där.
Närmast nu blir nog Töreboda nästa helg för deltävling 4,a.
Sen blir det att packa bussen och bege sig neråt mot lite vårväder.

Ha de gott alla och tack för påhejjningarna i spört.

//Kalle


Seger med Hondan i Vrigstad !!

Idag körde jag smålandscupens första deltävling och det gick väldigt bra.
Vi skulle avverka 8 varv och varvet var drygt 8 kilometer. Banan var kanonfin då arrangören lagt ner ett otroligt jobb och grusat stora delar av banan.
Jag startade i andra ledet, körde upp mig i ledning och låg där dom fyra första varven, men just på fjärde varvet krökte jag bromsskivan och förlorade frambromsen totalt men jag körde på så gott jag kunde, tur i oturen var att jag
ändån skulle in och tanka efter fyra varv, så vi fixade till skivan och riktade till den. Tappade ledningen till Christoffer Gustafsson men låg på lite extra och körde ifatt och om honom så blev seger.

Nöjd med dagen och väldigt positivt att jag och Jonas Blom har fått till fjädringen så pass bra och vi ligger bra till inför kommande säsong.
Hade även grymnt fäste hela loppet igenom med Michelindäcken, otroligt lätta och fina.

Vad händer nu då??

Egentligen var det tänkt att vi skulle åka till Holland/Belgien imorgon bitti tidigt, men många av banorna där nere har stängt för det regnat så mycket en tid nu,men vi ska få en ny updatering om läget imorgon, ser det bra ut så åker vi ner måndag morgon.
Håller verkligen tummarna nu för att det ska funka att träna där nere i veckan.

Vi hörs :) //Kalle

 
 

R.I.P Mika Ahola 1974-12-13 -- 2012-01-15

Den finska enduroföraren Mika Ahola han under sina år bli världsmästare fem gånger individuellt, och sju gånger Six Days-vinnare med det finska landslaget. Där var han även totalsnabbaste förare 1999, 2001 and 2002.

Ahola var den förste utlänske föraren som vann Novemberkåsan 1993. Han var även dittills den yngste, bara 18 år gammal. Samma år gjorde han VM-debut på Husqvarna. 1997 skrev han på med TM. 2001 var han VM-tvåa för tredje gången, efter att ha missat guldet med en ynka poäng efter Sveriges Anders Eriksson i 500cc-klassen.

Efter ytterligare en andraplats 2002 och en tredjeplats 2003, böt han tillfälligt tillbaka till Husqvarna för att sedan skriva på för Honda 2006. Denna gång tvåa igen efter KTM's Samuli Aro i E2.
2007 säkrade Ahola guldet med sju deltävlingssegrar före Aro och Yamahas Johnny Aubert. Till 2008 böt Ahola klass till E1 och lyckades där bli världsmästare för andra gången i rad. Denna gång före KTM's Iván Cervantes. Efter att 2010 vunnit sin fjärde raka VM-titel böt Ahola klass till E3. Efter sitt femte raka guld blev han den första föraren någonsin att vinna VM i alla tre klasserna.

Den 1 januari i år lät Ahola berätta att han skulle lägga hjälmen på hyllan. Han avled söndagen den 15.e januari på ett sjukhus i Barcelona, på grund av inre skador sedan en träningskrasch ett par veckor tidigare.

Mika Ahola blev 37 år... Vila i frid.

Söndag 15 Januari Vintercupen Karlsborg!!

Som vanligt var det kanonväder och toppenarrangemang med kanonspår.
Jag startade som fyra ut , först ut var Ljunggren,Edlund, Kvarnström sedan jag.
Tanken jag hade när jag startade var att taifatt Kvarnström, jag låg i bra och tyckte jag tog in på han och alla fyra hade jämna steg. Varvet tog ca 14 minuter, när vi hade kört 10 minuter och var påväg tillbaka mot varvningen så gick det väldigt fort och väldigt håligt.
Då skulle jag hoppa över två hålor men det jag missae var att det var två djupa spår i marken så hjulen tog i ock hojjen gjorde en flipp upp i luften och jag flög handlöst upp i luften och landade på huvudet och drog till nacken och axeln. Blev självklart förbanad på mig själv och hoppade upp på hojjen och drog iväg. Tappade mycket tid. Inne på servicen upptäckte vi att hojjen blivit sne och ljuddämparen hade böjt in sig över hjulet. Vi försökte göra det bästa av det och jag kunnde fullfölja tävlingen. Slutade på en tredjeplats som förra helgen.

Sen kom jag aldrig upp i samma nivå efter kraschen, men det positiva var att jag hade bra fart innan kraschen. men med tanke på att det fortfarande är en uppbyggnadsperiod så är jag nöjd och att det är sen det verkligen gäller.

Till nästa helg ska jag köra Smålandscupen i Vrigstad.

//Kalle
Enduromästaren Mika Ahola död

YLE/arkiv Mika Ahola, 1974 - 2012. 16.01.2012 15.28 - Se större bild - Bild:YLE/arkiv

Den femfaldige världsmästaren i enduro Mika Ahola, 37, är död. Ahola dog i söndags på ett sjukhus i Barcelona av allvarliga skador på sina inre organ.Enligt den spanska webbsajten Motociclismo ligger en träningsolycka i Girona för en månad sedan bakom skadorna.

Ahola satte punkt för sin lysande karriär inom enduro strax efter årsskiftet. Han började tävla i VM-serien så tidigt som år 1993.

Under karriären vann han fem raka VM-titlar och var med om att vinna lagtävlingen Six Days hela sju gånger.

Han vann även tävlingen Päijänne Runt sex gånger underHelgens körningar !!

Efter Falköpings tävling så tränade jag lördag & söndag på hojjen.
På lördagen var vi på träningsspåret i Kristdala. Blev inte jätte mycket körning men kul att komma ut och köra lite. Lite seg efter fredagens race så passade på att springa efter.

Söndagen körde vi i vimmerby på 80 kubbiksbanan, var hårt i backen och lite snö, helt perfekt och en väldigt lyckad dag med solsken :)

I veckan blir det fysträning och helgen race i Karlsborg.

//Kalle
 Latest Enduro News: Enduro - News - 05/01/2012

Great expectations for the renewed Team HM-Honda Zanardo in 2012

The 2012 Jolly Racing programme aims at two ambitious targets: the conquest of the E1 World Championship and the complete maturation of two young riders from Piacenza.

 

Jolly Racing is pleased to announce that the Italian Champion Simone Albergoni will join French rider Rodrig Thain in the E1 class for 2012; Albergoni will once again ride the HM-Honda 250, after leaving the team HM-Honda Zanardo at the end of 2006 and the two riders will take part in the French and Italian national championships, as well as the World series.

 

The team is also pleased that the two young riders from Piacenza, Niccolò Bruschi and Andrea Castellana, will be supported to take part in the Under 19 World Cup.  This is a great opportunity for them to work for a whole season with the other team pro-riders, which will be a good learning experience. They have grown, in the sporting sphere, with the youth project by Jolly Racing and are supported, as usual, by MC Fornaroli. The two young riders will also enter in the Italian Absolute and their own category championships.

 

In addition to this, the participation of the two junior Swedish riders Calle Sjoo and Kalle Svensson confirms the internationality of the team. They aim for podium finishes in the World Junior Championship EJ class and with their HM-Honda CRF250R they will take part in the Italian Absolute tests.

 

Belgian rider, Thierry Wansart, who started his professional growth with the team, finalises the line-up and will take part in the E2 World Championship and in all Italian Absolute tests.

 

Tullio Pellegrinelli has the hard task to grow the professional riders and work with the young racers, who will work in parallel to the team; he will make the decisions on the final settings of the bike and the technical choices, race by race. The preparation, interpretation of the race and the special tests have always been fulfilled by Tullio Pellegrinelli, who today hands down his experience to all his protégés.

 

The riders will be assisted by the technicians of Jolly Racing, who have a huge amount of experience in machine preparation and competition over many years. Antonio Specia will mainly control the 250 developments after last year’s experience and will be the technician of Rodrig Thain, while Simone Albergoni is assisted by Luca Pidutti, who will co-operate closely with Specia for his new task with the 250 machine.

 

Tommaso Ariani, Stefano Matti and Alessandro Murru will follow the preparation and race assistance of the other riders.

 

It is also great to announce that we have continued by ‘institutional’ partners and great satisfaction for the renewed trust from HM Moto and Honda Europe, whom have supported our programme.

 

ALESSANDRO TRAMELLI

“I am really happy for how we could organise our programmes for 2012. I feel there is strong motivation in all my team, from riders to partners and technicians.  I think this is the basis we have to start from, especially in the moment when we have to carry on new defies, in which we strongly believe. Most of all, the confirmations we are expecting from Rodrig Thain, the return of Simone Albergoni to our team; he is really working hard to get to the ambitious results he can certainly reach. And the coming into the official team of two young riders from Piacenza, Niccolò Bruschi and Andrea Castellana whom we have been following since their first steps; they’ll have the chance to compete and show their engagement in world championship!”

 

FRANCO MAYR

“We got to 2012 with new programmes and spurs. All riders are excited by the possibility of achieving different ambitious results. Also all our partners have confirmed their total support to our riders and their trust in our programmes.

 

We’ll see that the riders do their best and results will come. The 2012 machine has improved performance. It is well-known that HM-Honda is constantly growing year after year. HM-Honda is also excellent in producing bikes, with which we can aim at the podium very quickly. The compact group we work with is motivated and our technicians will greatly perform. I can’t wait to see the first race!”

 

TULLIO PELLEGRINELLI

“This is the third year I’ve been following all racing activity of the team. I feel more prepared than previous years, since I have clear ideas and a good feeling with the team. We planned the first test for the 9th of January and I can’t wait to start and verify riders’ preparation and determination. Some training and test sessions have been planned. I don’t think we’ll move from the area of Piacenza, if the weather conditions allow us to stay; so that we can better interact with the race paddock of our workshop. The bikes have been submitted to marginal modifications, which were necessary for the riders. The suspension is incredible and the motor of the 250 bike is fantastic! All riders are motivated, want the result and are hungry enough to win!”


Supply by Honda-HM Zanardo Press Office

 
Vintercupen Falköping 6 Januari.

Idag gjorde jag tävlingspremier på min Honda i Falköping, då första vintercups deltävlingen gick av stapeln.
Det var strålande solsken ock -4 grader utan snö. Så det var toppen väder och banan tog cirka 12 minuter varvet.

Vi hade 2 timmar på oss att köra sex varv, så vi kunde lägga upp tävlingen med olika långa service stop.
Första varvet rullade på men fick rätt mycket kramp i armarna så händerna somnade, efter första varvet gjorde jag en liten justering på biken men på andra
varvet fick jag åter igen kramp och händerna somnade, känndes lite trist då man inte kan göra sig själv rättvis.Inför tredje tog jag ett lite längre serviceuppehåll och ladda om. Även efter den dåliga början låg jag trea.
Ut på tredje varvet gick det bra ock krampen kom aldrig och jag kunnde köra på bra och det känndes givetvis bra att justeringarna hade blivit till det bättre. (Problemet var att det var första gången jag körde med dubbdäck då blir det lite annorlunda.)
Slutet på varvet kom ja ikapp Johan Carlsson som gjort någon tabbe, jag hängde på Johan och det blev ett bra tempo så efter 3 varv låg jag tvåa efter Johan Edlund.
Dom tre sista varven gick smärtfritt och rullade på bra och jag kännde mig bekväm med körningen, men tyvär blev jag slagen av carlsson. Men är oerhört nöjd med min tredjeplats med tanke på att det var första tävlingen och med dubb.

Hojjen gick som en klocka och jag trivs verkligen med att vara tillbaka på fyrtaktaren. Så nu är det bara att jobba framåt.

Ha det bra alla :)

//Kalle


2012

Nu är det äntligen nytt år med nya mål & möjligheter.

Iår kommer jag sadla en Honda 250 fyrtakt som kommer bli fantastiskt roligt.
Senast jag körde fyrtakt var 2008 då jag tog hem JSM Guldet. Så till iår kommer jag tävla i SM1 klassen och det verkar bli ett
riktigt getingbo då många förare kommer åka i denna klass, men mitt mål är att försöka köra hem mitt första sm guld i seniorklassen.

I Sverige är samarbetet tillsammans med Bloms MX Racing & Honda Sverige.

I Junior VM kommer jag köra för HM Honda Zanardo som är Hondas vm team som har sin bas i Italienska, Piacenza.
Honda kommer att sköta en motorcykel åt mig som står på plats till varje vm tävling, så jag behöver endast ta mig till tävlingarna, det känns otroligt skönt
att bara kunna koncentrera sig på körningen och slippa allt runtomkring.

Det har även tillkommit nya samarbetspartners till 2012, som är väldigt roligt och gör detta möjligt för oss att satsa ännu hårdare och bli ännu bättre.
Så ett stort tack till er och Välkomna.

Ha de gott alla :)

//KalleLördag den 12/11 sprang jag en löpartävling i Skäfshult !!

Banan var 9 km lång och det var gemensam start, jag drog på rätt bra från början och låg i en klunga från placeringarna 6-12 kännde att det var ett ganska behagligt tempo, så jag bestämde mig att bara ta rygg. efter 4 km kännde jag mig väldigt stark och började avvancera upp i fältet och låg på en 8,plats, låg ca 50 meter efter sexan & sjuan när det var 2 km kvar, sista kilometern var uppför och tänkte då tar jag dom. Men dom svarade och jag kunnde inte ta in avståndet och slutade 8,a i mål på en tid 36:29, känndes helt ok i kroppen efteråt. 

Väldigt nöjd med loppet då jag var med som en liten rolig grejj, men fick verkligen mersmak och har anmält mig tillsammans med en klubbkamrat till Äspöloppet som går i Oskarshamn vid kärnkraftverket. Starten är nere under jorden och slingrar sig 3,6 km upp till marknivå. Kommer bli rejält jobbigt !!

Annars så tränar jag och ligger i ordentligt och förbereder allt inför nästa års säsong.

/Kalle  


Ränneslättsloppet är tydligen inte mitt lopp !!

Jag fick igång hojjen på första kicken och var hyfsat med i starten runt 20 kanske avancerade endel dom första 2-3 minutrarna sen gick vi in i skogen och en kille har ramlat så när han kör iväg så kör han rätt ut i spåret så jag kör rakt in i han.. Jag klara mig bra men han ramla igen, låg 13 in i skogen och körde om två stycken och låg bakom Anders Eriksson när Kjetil Gundersen paserar och jag tappade lite och kom i ett ingemansland och körningen funkade inte bra alls.
Satt mest och sparkade mig fram, under varv 3 slog jag ikull och så illa att kopplingskåpan gick sönder. Riktigt besviken eftrer tävlingen.. Känns trist att bryta .

Men men, bara att ta nya tag .

/Kalle
Ränneslättsloppet 2011 !!

På söndag går Ränneslättsloppet i Eksjö, som är ett varvlopp då alla förarna startar tillsammans och har en körtid på ca, 180 minuter.
Jag åker dit imorgon för att kolla banan och hejja fram klubbkompisarna som tävlar i olika motionsklasser.
Ser ut att bli ett väldigt fint lopp iår tack vare det fina vädret och det passar mig fint.

Har nummer 86 i helgen :)

  


 
Ikväll Onsdag den 28 September var jag på Plåtson i Oskarshamn.
Vi byggde upp en bana med stockar,stenar och hopp som jag körde på som en uppvisning.

Det var även korvgrillning och tipspromenad. Sen fick småknattarna åka med ett varv på banan när dom stora grabbarna inte ville (Vågade) prova på. 
Endast Bill som vågade tygla den vilda Husabergs hojjen.
Tack för en rolig kväll :)
 
  
Kalle Svensson 3,a i Sverige på Enduro !!

I helgen avgjordes sista sm deltävlingen uppe i Fjugesta 3 mil utanför Örebro.
Det hade regnat över 100 milimeter där innan i veckan, så spåren var rejält blöta
Inför tävlingen låg kalle 3,a i sin klass (SM 2) och även trea i Swedish Enduro Cup som är alla sm klasserna sammanlagt.
Dagen började tungt med en vurpa och sedan höll det i sig med vurpor och klantigheter.

Värsta vurpan var på specialprov 2 där jag kom på en traktor/grusväg i hög fart och på högersidan av vägen låg det massa stenar och jag fick ett kast och slog i backen riktigt hårt, böjde styret 
kopplingshandtaget och klämnde handen. Hoppade upp fort och konstaterade att jag klarade mig ofatbart bra, hör en annan förare komma ifatt som är Anders Eriksson, vinkar så jag inte blir påkörd, Anders paserar mig och jag
startar upp hojjen och drar iväg och hör att det knäcker och smäller i bakhjulet då har drevet fått sig en rejäll kyss men jag kommer igång och kommer kanske 500 meter och det börjar gå lite smått uppför och är väldigt mycket sten och jag tappar
totalt greppet på bakhjulet och får en sladd och vurpar igen, Björne Carlsson paserar mig och jag reser mig och kör iväg. Då kan jag berätta att livet inte rockade direkt. Fy fan vad arg jag var. Såg hur min 3,e plats seglade iväg. 
Jag kämpade på med en en svullen hand och jag slutade 4,a i klassen för dagen, inte helt nöjd.

Men jag blev 3,a i både klassen och totalcupen.
Så man var riktigt glad när dagen var slut ialla fall :) 
Nästa år har jag nummer 3 på skylltarna. Riktigt kul !!
Imorgon 06:00 går bussen mot Enköping för SM på söndag !!

Jag ligger trea i klassen och även trea totalt alla klasser, så måste verkligen prestera i helgen.
Känner mig laddad och ska bli riktigt kul att köra.

Höres //Kalle


Grattis Grattis :)

För 22 år sedan den 8 September föddes en lite pöjk som senare skulle döpas till Karl Svensson.
När han var 4 år fick han sin första motorcykel, det var en Malagutti 50 cc.
Det började med en liten bana runt på gräsmattan hemma på trädgården. Senare upp i barkhögen!!
Sen har det blivit mer & mer körningar med åren.

Jag kommer ihåg en av premiäråken på Malaguttin, den va ju väldigt slö och jag ville köra på bakhjulet, så farsan stannade mig på grusgången och lyfte upp bakhjulet och sa ,full gas!! när han släppte ner bakhjulet igen så slog jag baklänges.

Bakskärmen gick av men jag klara mig bra, men kommer ihåg att bakskärmen var silvertapad så länge jag hade den.

Nog om detta, ha de bra alla där ute
MVH Kalle SvenssonSM deltävling 3 & 4,a Njurunda !!

Det blev en 3,dje och fjärdeplats i helgens tävlingar.
Under lördagen var det fint väder med fina prov, enduroprovet fanns det kärr och gräsprovet fanns det lite blöta partier men helt okej ändån.
Jag slutade 3,a efter Joakim Ljunggren och Jonas Karlsson i klassen och 4,a totalt alla klasser.
Efter målgång så började det regna och det höll på fram på natten.

Söndagen var det väldigt blött och halt men fint väder, jag försökte ladda på hårt från början men vurpade på första provet och tappade 19 sekunder på Jonas & Olle.
Jag försökte jobba mig in i tävlingen men kom aldrig ikapp och slutade 4,a i klassen och 7,a totalt.

Så nu ligger jag på en ganska trygg tredjeplats i klassen, Jag ligger även trea i Swedish Enduro Championship, alltså alla klasser totalt. Det känns riktigt kul.

Härnäst blir det troligtvis smålandscupen på lördag :)

MVH Kalle Svensson !!
Dags för SM nummer 3 & 4 !!

Idag på morgonen 06:00 åkte jag till Strägnäs för att fixa fjädringen till sm hos Marco på Berna Racing Suspension.
Efter Lunch var vi klara och resan fortsatte mot Njurunda där det är Svenska mästerskapen både lördag och söndag.
Jag kom fram till banan 19:00 då kollade jag lite på extremprovet och enduroprovet. Så imorgon blit det att kolla in proven anmäla och besiktiga in hojjen och ladda med vätska och mat.

Känner mig i bra form så hoppas det kan bli en lyckad helg här i Njurunda/Sundsvall.

MVH Kalle Svensson


SIXDAYS 2011 FINLAND & SVERIGE VM 2.A

Nu är sixdays klart och vi tog ett silver iår igen.
Det känns riktigt kul med en medalj och alla i laget har kämpat riktigt hårt hela veckan.
Idag söndag åker vi hem mot Sverige igen efter dessa 2 veckor här i Finland, skriver en stor rapport när jag kommer hem vad jag tyckt om racet och hur allt har gått till, så nu är det bara hem och fixa biken m.m igen för redan nästa helg är det SM i Njurunda /Sundsvall.)

Ha de gott !

MVH Kalle Svensson
5 Augusti / Finland

Nu är hojjen testad och färdigfixad så imorgon klockan 8:00 har vi anmälan,besiktining & fotografering.
Sen ska vi fixa servicelådor och lite småpill och gå 2 prov på eftermiddagen, Sen på kvällen blir det invigning.
Söndagen blir det vila för på måndag börjar det !

Hörs innan dess , hejja


Framme i Finland !

Under tisdagen kom vi fram till Finland och Kotka där tävlingen kommer gå.
Igår & idag har vi hunnit att gå alla 7 proven en gång. Alla proven ser väldigt fina ut med mycket lösare material än vad vi är vana vid på vm. Så jag tror att det kan passa oss väldigt bra.

Imorgon ska vi gå 2 prov på morgonen sen ska vi testa hojjarna.
Anmälan och Besiktning är på lördag och senare invigning på kvällen. Men tills dess är det full laddning för oss i Juniorlaget. 
14 DAGAR KVAR !

Nu är det inte långt kvar till SixDays i Finland !

Om fjorton dagar åker vi till Finland, och det känns riktigt kul, men bara för drygt två veckor sedan såg inte mitt deltagande så ljust ut då jag landade kort i ett hopp
under Extremsm i Halmstad och skadade foten. Första beskedet var att det var en fraktur i foten och jag fick en pjäxliknande sko som man kunde blåsa upp luft i istället för gips.
Den skulle jag då ha i 4 veckor. ohh helvete tänkte jag.. där försvann sixdays., men eftersom jag ändå kunnat köra mer av tävlingen så känndes det ju lite overkligt att något skulle vara av.
Så då åkte jag in till Oskarshamns sjukhus några dagar efter ock tog nya bilder och en ortoped kollade. Då var det inte längre någon fraktur och jag fick ta av mig dojjan och försöka stödja på foten, Den var
givetvis jätte svullen och stel men i början fick jag ha krykorna till hjälp men efter en vecka gick jag nästan som vanligt igen. Tänk vad livet kan förändras..

Så igår testade jag att köra lite lätt igen och det känndes helt ok, men tog det väldigt lugnt.  Tänkte testa lite hårdare på Vimmerby crossbana imorgonkväll.
Jag körde även första gången på min nya Husaberg 300c 2-takt av årsmodell 2012, den gick riktigt härligt och passar mig som handen i handsken och jag ser verkligen fram imot Sixdays nu !!

//MVH Kalle Svensson.
Fotnytt !

Idag har jag varit hos en sjukgymnast, jag har gjort lite olika övningar med foten och det går framåt undan för undan och svullnaden försvinner mer och mer.
Början på nästa vecka ska jag försöka att testa att köra hojj.
Nu under tiden har jag cyklat motionscykel för att hålla igång konditionen fram till six days.

/Kalle


4 Juli och oklart med Fot !

Under Extrem SM i Halmstad hoppade jag kort i trippelhoppet som var framför läktarna och kännde att det brännde till i vänster fot.
Jag körde av banan och vilade mig någon minut, sen försökte jag köra med foten då det var tidsträning till kvalheaten.
7,e tid blev det för mig till slut. Efter träningen la jag mig bak i bussen med foten i högläge och kännde att det smärtade på ordentligt i foten,jag fick lite tabletter av
tävlingsläkaren så jag kunnde starta i kvalheatet. Jag fick en dålig start i kvalet och slutade sexa. Det var dom fyra första som gick direkt till final, så för min del blev det sista chansen.

I sista chansen fanns även Henrik Lindholm med. Henke tog starten och jag 3,a. körde om tvåan och ifatt Henke när vi var jämnsides i vattenhindret så ramla jag och det var godnatt för denna dag.

Under Lördagen åkte jag till sjukhuset då dom röntgade min vänstara fot. Dom var osäkra på röntgenbilderna så dom ville behandla det som en fraktur.
Men ska under tisdag låta en annan läkare kolla på det.

Så skriver mer när jag vet :)1 Juli Halmstad !

Idag körde vi sm i extremenduro. Det var en uppbyggd bana med hopp vattengrav stockar stenar, banan var 400 meter och tog ca 1 minut. Vädret var perfekt och det var fullproppat på läktarna. Vi var indelade i 3 olika grupper och vår grupp var först ut.
Sedan hade vi en till träning där det var tidsträning, jag ladade hårt första varvet och fick till en hyfsad tid som skulle räcka till 7 bästa tid totalt, men varvet därpå landa jag kort i ett trippelhopp och kännde direkt att det brann till i vänster fot.. Fick ruskigt ont i foten men fick lite tabletter av tävlingsläkaren så jag kunde köra mitt kval. Jag fick en sådär start och hade svårt att avvancera framåt, så det blev sista chansen då jag låg och fajtades om segern så ramla jag i vattengraven och missade finalen med en andraplats.

Nu 6 timmar efteråt är foten riktigt svullen och jag har svårt att gå på den så får se hur det känns imorgon om jag måste åka in till
farbro doktorn.

Skriver mer när jag vet hur det är med foten.  Imorgon eftermiddag går bussen mot Halmstad, då förberedelserna är klara. Ska bli riktigt kul att köra då det varit lugnt ett tag nu pga en ilsken förkylning.                Kalle tävlar i Xtrem SM under sm veckan i Halmstad.

På fredag kväll är det sm premiär i Xtremenduro, det är första gången det körs ett sm i Xtremenduro.
Banan kommer vara uppbyggd med stockar,stenar,vattengrav & hopp. Det kommer vara uppbygda läktare för publiken.
Förarna kommer starta på crossgrind, med kavalheat och finaler. Det kommer vara 3 finalheat där det avgörs vem som kommer bli den
första svenska mästaren.


Kalle kör i Juniorlandslaget i lag vm  (Sixdays)

Nu är det klart att jag kommer köra Lag VM i Finland i Sveriges Juniorlag 8-13 Aug.
Vi är exakt samma lag som förra året i Mexico då vi tog silvret.
Johan Carlsson Västerås
Calle Sjöö Tibro
Henrik Lindholm Södertälje

Det ska bli riktigt kul då vi har chans på pallplats och jag tror underlaget kommer passa oss bra.


2 Juni Jordsprätteträffen

Den andra Juni körde jag en tävling i Linköping som körs inne på motorstadion med 7 olika specialprov.
Det var perfekt väder och tort i backen. Startlistan var minst lika tuff som en SM tävling då det endast var en elitklass.
Jag slutade på en tredjeplats efter omöjlige Joakim Ljunggren & Johan Carlsson. Jag kännde mig nöjd efter tävlingen och glad över att få
stå på prispallen.

18-19 Juni VM Grekland.

Under helgen var jag i Grekland för VM omgång 5.
Prologen på fredagkvällen gick riktigt bra förutom ett litet missöde. Jag slog framlänges rejält på en stock, men tiden var rätt okej även att jag gjorde en sånn stor vurpa!
Start lördag morgon, först körde vi extremen utan tid. sen kom vi upp till crossprovet där jag gjorde en helt okej tid men kände att det fanns tid att hämta in på vissa ställen.
Gav mig iväg på transporten, ca 40 minuter in på transporten kör jag upp för en bergsklippa och kommer upp och kör vidare in mellan massa träd då något drar tag i styret och jag
slängs av hojjen och med full fart slår in i ett träd och slår i huvudet. Ramlar ikull ock tänker fyy fan vad hände ?? reser upp hojjen och fortsätter men känner rätt omgående att jag slagit i
huvudet och känner mig konstig. kör enduroprovet men är ofokuserad senare när jag kommer ut på vägen och ser skyltar märker jag att jag ser suddigt. Försöker köra 2 prov till men får ge upp
då det känns farligt, vilar resten av dagen för att försöka bli bra till söndagen.

Söndag morgon. Värmer upp med lite lätt joggning och känner mig lite konstig men startar dagen och nöter på hela dagen och slutar på en 18 plats.
Väldigt besviken efter helgen, men försökte göra mitt bästa men med hjärnskakning var det inte densamma att köra...
Äntligen !!!!!  2 totalt i sm och i klassen !!

I helgen körde vi SM deltävling 2 i Norrahammar.

Norrahammar bjöd på en riktigt rolig tävling med fint väder.
Proven var fyra stycken.
Prov nummer 1 var långenduron som tog dryga 14 minuter att köra där det var snabbt med sandunderlag och stalpigt. passade mig väldigt bra och var nästan tvåa där alla gånger.
Prov nummer 2 var en mix mellan gräsgärde,crossbana och extrem.
Prov 3 var extremprov och gick upp för ett berg och var ett naturligt prov.
Prov 4 var Crossbana, väldigt stalpigt. Var väll det ända provet jag inte lyckades helt 100 med.

Tävlingen för mig gick nästan helt perfkt, ända missödet var på långsträckan när jag fastnade med växelspaken i en stubbe mitten på sträckan och den gick helt av.. fan tänkte jag .
Men tur var att jag hade 3,an i så jag klarade mig väldigt bra och blev 2,a på sträckan ändån. men det yla gutt i Husabergen ibland :)

Det känns givetvis riktigt skönt med ett bra resultat men är nu bara att jobba vidae, men jag vill rikta några tack.

TACK SKA NI HA

* Husaberg som är den absolut bästa enduromotorcyklen och ett suveränt team.
*Anders Eriksson som hjälpt oss juniorer under hela våren med träning och tips.
*Marco på Berna Racing suspension som hjälper mig med fjädringen. Funkade helt underbart.
*Dom människor som alltid stöttar mig och tror på mig dagligen.
*Mina SPONSORER som gör detta möjligt för mig att få göra det jag älskar. Utan dom hade detta aldrig varit möjligt. stort Tack till er! (Alla finns under sponsorer, kolla där.)
*Tack Anders,Pappa,Roger,Erik,Marie för bra service.

Nu är det bara sikta framåt.

/Kalle Svensson
Rapport VM nummer 3 Italien !

Lordagen gick sadar da jag blev 17, men sondagen blev jag 13 sa det kanndes riktigt gutt.Nu sitter vi i Londons flygplats pavag hem.Rapporterar mer imorgon  
Framme i Italien och på Sicilien för VM nummer 3 !

Resan har gått helt enligt plnerna då jag åkt med Morgan & Per i Husabergs sprinter. Vi åkte måndag från sverige och åkte nattfärja ner tilltyskland.
Vi kom fram till tävlingsplatsen vid lunchtid idag. Jag har gått enduroprovet crossen & extremen en gång vardera. Crossen går i en flodfåra med grus och rullsten, ser väldigt kul ut.
Extremen är ett par hundra meter bort i flodfåran som är naturlig med lite knix och trix men helt okej. Enduron börjar väldigt snabbt för att sedan gå in i en flodfåra lite fram och tillbaka.
Jag tycker det känns bra och jag ser verkligen fram imot denna tävlingen och hoppas jag kan få ut den åkningen jag kan och göra två riktigt bra dagar!

imorgon blir det att gå proven igen och testa motorcyklen.

Hörs innan tävlingen
MVH Kalle


Hej alla där ute i Solskenet!!

Nu har det gått ett tag sedan vi kom hem från Portugal.
Tävlingen har jag funderat på under en längre tid nu, första dagen började sådär och jag körde inte bra, försökte verkligen kämpa så
mycket jag bara orkade men räckte ändån inte, då blir man lite iriterad. Söndagens tävling började i samma stil och jag funderade mycket och det var nästan så
att jag skulle få klä om dynan till rosa och börja i tjejklassen.. men när det var 4 prov kvar och jag kom fram till extremen så ändrade jag lite på inställningarna på hojjen
och gjorde en riktigt bra tid och humöret gick verkligen upp igen, äntligen lite medgång tänkte jag och dom 3 sista proven gick helt ok, så jag slutade på en 16,e plats. Juniorklassen är den
hårdaste VM klassen då vi var 61 stycken i Spanien och det är väldigt jämnt. Denna vm helg var jag inte bättre och marginalerna var inte på min sida.

Vad har jag gjort sedan dess?

Jag var hemma första dagen i Sverige och tog det lugnt och fixade med hojjen,sen på torsdagen hade vi läger tillsammans med Anders Eriksson i Tibro.
Sen har jag tränat crossbanor så som i Målilla och Vimmerby. Tisdagen där efter hade vi ännu ett läger tillsammans med AE i Falköping, och nu på Torsdag har vi en träff i Uppsala.
Har ändrat mycket på fjädringen och gjort den mycket hårdare och det känns bättre så mer jag kör. Så tränar mycket nu fram till nästa VM i Italien den 14-15 Maj.

Då måste det gå undan !!
MVH Kalle Svensson
8 April..

Spanien, förra helgen blev jag 19 på lördagen och 17 på söndagen, nöjd med att kört 2 vm dagar utan problem men
placeringen i resultatlistan var jag inte helt 100 nöjd med, men det är en bra början med poäng varje dag. vi var 61 stycken i klassen
och det var väldigt varmt båda dagarna,

Nu ikväll börjar VM deltävling två här i Portugal.
Proven ser fina ut och tror dom kan passa mig bra så hoppas på topp 15 .
Transporterna ska bli väldigt tuffa med mycket sten och bökigt, sen har det varit 30-35 grader varmt så blir nog ett riktigt tuft race.
Så gäller att ladda med dryck och mat innan nu.

Ha de gott alla so  hejjar där hemma!
MVH Kalle


Tisdag 29/3 !

Nu är vi i depån och har varit ute och gått extremen och crossprovet, crossprovet var ett fint gräsgärde. Extremen startade nere i en svacka som gick upp till toppen på ett berg
med lite klippavsatser, såg rätt okej ut inte jätte svårt. Supertestet är på en crossbana vid b-paddoken som körs på fredag kväll. Ska käka nu sen ut och kolla Enduroprovet.
Hörs /Kalle


25/3 Spanien !

Nu har vi tränat i sex dagar och dom senaste tre dagarna har varit tillsammans med Svemo. Dagarna har varit från morgon till kväll och mycket lärorika.
Jag tycker att jag fått till det bra, lite småsaker som måste slipas lite mer på. Idag är det lite vila men på lördag blir det ett pass på Santa Coloma en crossbana precis utanför Girona.
Sen är det inte så långt kvar tills vi åker ner mot tävlingsplatsen ock det är dags för VM premiären!

Känner mig trygg i körningen så hoppas bara farten räcker till det jag vill presstera.
Skriver lite mer när det närmar sig.
MVH Kalle Svensson #10


Rapport från Frankrike!

Jaa ni läste rätt.. Resan har inte gått smärtfritt direkt.
Det började när min teamkompis Martin Larsson skulle åka hemifrån Bollnäs, när han hade 10 mil kvar till mig så gick hans buss sönder,
så det var bara för mig att åka och bogsera han sista biten, när vi kollat lite på bilen så var det motorn som gått sönder och det var omöjligt att ta hans buss, så vi bestämde oss för att
ta min buss. Resan gick helt enligt planerna men när vi har 16 mil kvar till destinationen och är i södra Frankrike kommer det ett vinande ljud och ett par sekunder efter säger det pang..
Snabbt ur bilen och bilarna bara susar förbi och vi ser en massa olja och ett remhjul som ramlat bort.. Grattis tänkte vi ock såg att det var en mack 400 meter bort, så vi fyllde motorn full med olja
och körde försiktigt bort.. Så vi ringde en bärgare som körde oss till en citroenverkstad, och efter mycket om och men kunde vi förklara för fransoserna vad felet var , då dom inte var så duktiga på engelska.

Nu står bilen på verkstad och det är beräknat att vi ska få bilen imorgon, under tiden har vi tränat på ett gym och gjort endel löprundor runt om i stan. Förhoppningsvis tar vi oss
dom sista 16 milen smärtfritt. Så suget att få starta upp min Husaberg TE 300 på lördag är enormt och att få sjunga ut ned nitt nya HGS system.
Kolla även in mina sponsorer, dom är GULD värda.
/Kalle Svensson.


5,a i Östersunds SM trots allt för många snöänglar!

I helgen var första sm deltävlingen i Östersund, det var några plusgrader under dagen så spåren blev rätt slagiga och sönderkörda.
Snöunderlag är absolut inte min favorit så taktiken var att få till en så bra placering som möjligt och en femteplats får då vara okej.
Jag tycker ändån att jag blivit bättre på snöspår och jag förbättrade ju resultatet ordentligt från förra året, så jag tycker säsongen ser rätt ljus ut.
Nästa deltävling går i Norrahammar den 21 maj och då duger det inte med 5,e plats....

Till helgen åker jag och teamkompisen Martin Larsson ner till Spanien för att träna innan första JVM deltävlingarna, vi kommer hålla till runt Girona.
Tack alla som hjälpte till under Östersund och hejjade !

/Kalle Svensson
Helgens drabbningar !

I lördags var jag i Värnamo för att tävla i smålandscupen. Det var ett varvlopp som blev en totaltid på 1 tim 50 minuter. Banan var
riktigt svårkörd och knixig med nästan barmark på vissa ställen. Jag slutade på en andraplats efter Kristoffer Almen som jag inte är nöjd med, men han körde
väldigt bra och jag kännde mig inte riktigt 100 med allt. Så jag bestämde mig för att åka upp till Åbågen och köra snöserien på Söndagen.

Snöserien!
Eftersom jag inte var med i förra deltävlingen fick jag starta bland dom sista och 5 minuter efter dom första. Jag tappade dom första 2 varven på dom snabbaste,
men mitten på 3 varvet släppte det och det var inte så många att köra om. Dom tre sista varven var jag snabbast i klassen och körde ifatt tiden jag tappat och vann med
30 sekunder. Skönt med en seger innan Östersund. Det var riktigt fina snöspår och kanonträning för nästa helg.

1 Kalle Svensson
2 Charlie Söderblom
3 Martin Sundin

Gör en liten uppdatering i veckan, Blume har lagt in nya bilder från igår så gå in på Media och kolla.

MVH Kalle Svensson.  


Smålandscup!

Imorgon tänkte jag köra smålandscupen i Värnamo, har kört ett riktigt träningspass i snö i Falköping denna vecka, så blir perfekt med en liten tävling i helgen, då det närmar sig med stormsteg mot SM nästa helg.
Kom gärna till värnamo och hejja på oss i spåret. Ungdomarna startar 9:30, Våran start är 13:30.

Ses där
Kalle Svensson #10


14 Februari & tillbaka i Sverige efter mycket givande träning!

Under veckan har jag varit runt Girona och tränat,  Men måndag till onsdag var det träningsläger med dom svenska & finska juniorerna.
Anders Eriksson 7 gånger världsmästare, och regerande världsmästaren och 3 gånger tidigare Mika Ahola var tränare på lägret.
Måndagen började vi på Santa Colomas crossbana med mycket teknik och tränade vissa partier på banan, ock tidtagnningar.

Tidagen var vi hos Xavir Puigdemont och körde, var riktigt fint med lite extrem inlagt i varvet. Onsdagen var vi hos Jordi Figureras, då gick det riktigt bra
och känndes att det började släppa på lite. Under eftermidagen körde vi på Jordis extremprov. Var uppbyggt med stenpartier stockar hopp tunnor, var riktigt coolt.
Detta var ochså sista dagen på lägret.

Torsdagen åkte jag Martin Larsson & Emil Gustavsson till Puigdemont som vi varit på tisdagen och tränat innan, sänkte tiderna rätt ordentligt.
Fredagen följde jag med Jocke Ljunggren och Henke Lindholm till Oliana, nästan där första vm,et ska gå,  var en liten lokal crossbana uppe på en höjd.

Men nu är jag tillbaka hemma och nästa uppgift är SM premiären i Östersund den 27 Februari, Så blir snöspårskörning i veckan och fysträning...

#10 Kalle Svensson.


6/2 Girona - Spanien !

Vid Lunch i fredags åkte jag & Anders Johansson ner mot Spanien och dom 250 milen som skulle averkas. Vi körde ner på 28 timmar så under lördag eftermiddag var vi här.
Då cheka vi in på hotellet och käka lite sen var man ganska sugen på att sova.

Idag ska vi ut på en crossbana och träna, solen lyser och 21 grader så ganska fint väder med. 
23/1 Vintercupen Tibro!

Det blev en fjärdeplats i dagens tävling, jag startade värdelöst och vurpa första varvet, så tappa värdefull tid.
Men så längre loppet gick desto bättre gick det,.min snabbaste varvtid gjorde jag på sista varvet.

Tävlingen var samma upplägg som gårdagen i Karlskoga med en maxtid att köra alla varven. Bara man hann köra dom 6 varven inom maxtiden.

Känner mig ganska nöjd med helgen, men måste vässa formen lite mer innan SM i Östersund. För det är då det gäller.

/Kalle Svensson.
22/1 Snöserien i Karlskoga!

Nu är första tävlingen för året körd.
Hur gick det då ?

Jag kom på en tredjeplats i seniorklassen, och är väldigt nöjd
Spåren var väldigt hårda, med lite djupa spår på vissa ställen men riktigt roligt.

Första varvet känndes lite stelt men sen andra och tredje varvet flöt det på väldigt bra.
På sista varvet tappa jag 50 sekunder jämfört med dom tidigare varven då jag var tvungen att
pasera 8 stycken andra förare på detta varv. Lite oflyt då de var dryga 40 sekunder upp till Teamkompisen Martin Sundin på andraplatsen, men Martin körde snyggt. Ettan för dagen var omöjlige
Joakim Ljunggren.


1 Joakim Ljunggren - Husaberg 300cc
2 Martin Sundin - Husaberg 450cc
3 Kalle Svensson  - Husaberg 300cc
Tre Husaberg topp 3 !

Under natten sover vi på Hotellet Snickarn här  i Tibro, för imorgon blir det Vintercupen.

Kommer även bli bra motstånd imorgon med som t,ex just Joakim Ljunggren,Anders Eriksson, Charlie Söderblom, Jakom Mörhed med fler.

Tomas läger ut lite bilder under dagen här på sidan.

Full gas imöra / nattiNytt År Nya Möjligheter --> 2011

Nu är jag hemma efter en fantastisk semester på Kap Verde Öarna.
Var toppen i två veckor, så man har ju blivit lite brun av solen med.

Tillbaka i Sverige och full fart fram igen. Har hunnit med mc körning två dagar och skidåkning,
kanske inte toppenväder med plusgrader. Med funkar ju. Har även kört roodmaskin och gym.

Till helgen har jag tänkt att köra Snöserien i Karlskoga (lördag) och Vintercupen i Tibro (söndag.)
Ska försöka få till två motorcykelpass onsdag och torsdag. Har inga större förväntningar på olika resultat i helgen. Vill bara komma igång så jag kan vara så bra förberedd som möjligt till SM i Östersund den 27 Februari.

Som ni ser här på sidan kommer det in nya Sponsorer efter hand som vi kommer att sammarbeta med
under 2011, kolla gärna in dom olika företagen som stöttar och tror på vår satsning.
Skulle du och ditt företag också vilja vara med och stötta.
Då går det bra att höra av sig till oss på följande sätt.
e-mail: kalle@kallesvensson.com
telefon: 070 365 57 21

Det kan handla om allt från dekal på motorcykel,servicebuss & mina mc kläder.
Att vi kommer ut och erat föratag/era kunder får prova på att köra Enduro.

Kalle Svensson #10 
 Hej hej gott folk, nu har Tomas varit i farten och fräckat till hemsidan lite igen !

Vad har nu ja gjort då?

Jag har varit hemma och lärt mig åka skidor då tekniken och stilen kanske inte var den bästa, men efter några timmar så fick ja
in lite teknik och längdåkning verkar ju riktigt kul träningskomplement. Under Julen var jag med släkt och vänner och det var en bra Jul och
jag fick lite bra saker.

I måndags kom hojjen & tillbehör hem från Mexico, så veckan har handlat om att tvätta och göra iordning sakerna. Under kvällen har jag
sålt min ögonsten (Husaberg 300cc raket!) eftersom jag har en annan bike som ja ska ha nu och testa fram till första SM deltävlingen i Östersund i februari.

Men ikväll åker vi iväg till Kap Verde för lite god semester över nyår, men träningskläderna är med. Sen från den 13 januari när ja kommer hem är det bara
snöspårsträning som gäller.

Ha det bra alla så ses vi snart i snön , tjingeling  


Bosön, ny Husaberg men ingen Container!

Hej på er, i helgen var jag på Bosön ute på Lidingö i Stockhölm för lite olika tester.
Vi testade konditionen och styrka snabbhet med mera. Konditionen låg där den var sist, men jag hade ökat syreupptagningsförmågan och flyttat fram 
mjölksyratrösklen. Under hösten har jag lagt lite extra tid på att bli starkare i kroppen och det syndes på testerna att det gått framåt.

Så nu ska jag fortsätta med träningen fast mer med skivstång och komplex 5,an! och åka längdåkningskidor & springa lite längre pass.

Jag har också fått hem en ny Husaberg som jag ska börja träna på i helgen. Dock har hojjen från Mexico inte kommit hem och ingen utrustning, det känns lite surt då man har det mesta av sina saker i
containern. Men får hoppas att det kommer hem snart! !

/Kalle

 
SNÖ !

Nu när snön faller ner över oss längtar man bara till sommaren igen.
Här nedan är ett litet roligt filmklipp som en kompis och jag gjorde i sommras.
Tröjjor utoin och hjälmskärmarna bortskruvade haha. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=7bOvvGnUc14

Annars så försöker jag träna så mycket jag kan (Utan motorcykel) Löpning, styrka & simning.
Försöker göra längre löppass.
Sen den viktigaste saken av allt är ju Sponsorerna som stöttar och hjälper mig fram mot mina mål. Hade varit
grymt svårt utan er. Försöker som mest nu att få ihop budgeten inför nästa SM och Junior VM säsong.
Kolla gärna in företagen som stöttar mig dom är Guld värda.

/Kalle Svensson
Tidningsklipp från Vimmerby Tidning!

http://www.vimmerbytidning.se/article/view/39778/


Hemma och full fart! 

Nu har man varit hemma i fem dagar och dygnet börjar bli normalt igen förutom att man vaknar vid två tre på natten och är klarvaken.
Dagarna som gått har jag tränat & ordnat med sponsorer, som ni ser har det tillkommit en ny PLÅTSON kolla gärna in deras hemsida om
det är något ni behöver hjälp med i plåtväg.

Lite tidningsklipp från Mexico , man kan också höra klipp om dagarna i Mexico på Radio Kalmar.

http://sverigesradio.se/
http://www.barometern.se/sporten/ot-sporten/kalle-svensson-mitt-i-kaoset%282173452%29.gm Barometern/OT
http://www.nyheterna.net/sporten/kalle_tvaaa_trots_knarkmord Nyheterna

Ska försöka få in lite bilder från Mexico med :)
SVERIGE 2,A I LAG VM (SIX DAYS)

Yehooo vi blev tvåa i Mexico, vilken grym känsla, är 9 år sen ett Juniorlag varit på pallen !
Är riktigt glad och alla har kört grymt bra och alla har kämpat på och bitit ihop när det blivit problem och vurpor.
Har varit riktigt roligt six days och proven har varit roliga.

Vill Tacka alla som varit med på resan och alla som varit hemma ock hejjat och skickat glada hälsningar att det gått så otroligt bra för oss :) och min Husaberg 300 har gått som en klocka, bara tankat och bytt däck & filter.

Blev ju tyvär inga crossheat idag på grund av att mafiabossen blivit skjuten inatt.  men tur för säkerheten.

Imorgon åker vi hem mot Sverige igen . Men ikväll är det prisutdelning, yehaa

Ha de gott alla


Sixdays/Mexico !

Efter fyra dagar körda så ligger vi på en andraplats efter Spanien, efter oss har vi USA med 2,5 min ner.
Alla i laget kör grymt bra och vi är riktigt nöjda, är två dagar kvar nu och vi ska göra allt vi kan för att roo detta i land.
Vore ju riktigt fränt.
Hojjen har gått utan några problem under veckan och allt känns riktigt bra.

hejja Sverige :)


Sverige 2,a första dagen av SixDays/Snabbupdatering.

Nu har vi kört första dagen och vi tog andraplatsen, proven har varit hårda förutom ett prov som är mycket djupa spår och halt med lite vatten/diken. Jag tyckte jag kom in i det mer & mer efter hand. är rätt nöjd med första dagen. Är bara att försöka köra lika bra imorgon med ock att alla kör så bra som dom kan.

Hörs imorgon Natti Natti :)


Hojjarna på plats & Testing !

Idag vid lunchtid kom äntligen containern fram med alla motorcyklarna, utrustning och tillbehör.
Så tiden idag har gått åt till att fixa med hojjen. Det svåra här nere i Mexico är att få till bestykningen på hojjen.
Det blir lite speciellt nu när vi är på dryga 2 000 meters höjd över havet. Hemma är det från 0 meter över havet till 300 man mäter.

Jag fick hjälp med bestykningen av en kille från Canada som är importör av Husaberg, fick till det riktigt bra och Husabergarn lät riktigt grov.
På denna höjd kan motorcyklarna bli lite slöa, Men min blev riktigt bra.

Imorgon 30/10 är det bara lite småfix såsom att byta däck, sen ska vi besikta in hojjarna i Parc Ferme.
Senare på kvällen blir det invigning då alla länder tågar in efter varandra.

Allt känns bra nu och ser verkligen fram mot veckan som kommer.

/Kalle

 
29/10

Lägesrapport från Mexico!

Vi går prov hela dagarna eftersom vår container med hojjarna inte kommit fram.
Men förhoppningsvis kommer den imorgon bitti, annars blir det lite stressigt. Proven är
riktigt fina och snabba.

Vi har anmält oss idag också och det gick bra.

Längtar verkligen tills morgondagen då våra hojjar kommer fram ock jag får testa den nya Husaberg 300,n.

Annars så flyter allt på, idag såg vi en demostration på vägen fullt med människor, men som tur var så kunde vi svänga av upp på en annan väg. Tungt beväpnade poliser och militär var där.

Ha de bra alla där hemma , nu är det inte så många dagar kvar till START :)

/Kalle
Resan fram gick helt under kontroll , det var ju lite coolt att åka genom Mexico City med sina 20 miljoner invånare i stan. Poliser i vartenda gatohörn. Väl framme på Hotellet här i Morelia var det bara att gå och lägga sig att sova några timmar efter en riktigt lång resa. På morgonen var det frukost och lite snack sedan gav vi oss ut för att gå prov. Var skönt väder att gå i, lagom varmt. Proven var hårda i backen och väldigt snabba.
Imorgon blir det att gå fler prov och anmäla, och hoppas att vår container kommer fram tills imorgon kväll. Så vi kan börja göra iordning hojjarna.

Nu ska min rumskompis Calle med C och jag sova. Ock God Morgon på er hemma :)
26/10 Mexico
Framme efter en lång flygresa!
Alla har hittills klarat sig från magåkommor, hoppas det håller i sig ska ut och gå prov om en stund återkommer med mer information //KalleFramme på Hotellet vid Arlanda!

Imorgon bitti åker vi mot Mexico för lag VM. Vi kommer mellanlanda i Frankfurt och sedan vidare mot Mexico City.  Är framme under natten svensk tid, men eftersom Mexico ligger 7 timmar efter så är vi framme under kvällen. Bara hoppas vi får en bra flygresa :)
Hej och Välkomna till min nya sida.

Som ni ser så är det lite Husabergstil på sidan. Jag kommer nämligen göra debut på en Husaberg 300cc 2-takt i Mexico på Sixdays.
Jag kommer även köra denna hojjen under 2011 i Husaberg Team Sweden. Jag trivs väldigt bra på den nya tvåtaktaren och ser verkligen
fram imot tiden som kommer med Husaberg. Vi är ett riktigt härligt gäng som kan pusha på varandra.

Året som gått_

Har jag tävlat på en GasGasmotorcykel med hjälp av Garage 24 & BlomsMXRacing.  
Resultatet blev ett SM Brons, första året i seniorklassen kan man inte annat än att vara väldigt nöjd.
Jag vill Tacka er för all hjälp under resans gång. Michelin som hjälpt mig att få köra på dom bästa däcken och
dom lokala sponsorerna som alltid ställer upp.

/Kalle
ks